Cito-scores basisscholen Nederland

Categorie: Uncategorised Gepubliceerd: woensdag 23 maart 2016 Geschreven door Super User

Wilt u graag weten hoe basisscholen scoren op de Cito-toets? RTL Nieuws heeft een zoekfunctie gemaakt waarbij u kunt zien hoe een basisschool in uw buurt scoort. U kunt zoeken op een plaats of schoolnaam in Nederland. Met deze functie kunt u zelf een vergelijking maken met scholen in de buurt en dit zou zelfs gebruikt kunnen worden als informatiebron bij de keuze van een basisschool voor uw kind.

Cito-scores basisscholen inclusief 2014
Door RTL Nieuws zijn de afgelopen drie jaar (inclusief 2014) alle Cito-scores verzameld. U kunt nu dus precies zien of een school beter of slechter scoort dan andere scholen. In het overzicht heeft RTL Nieuws gebruik gemaakt van een gewogen berekening om zo rekening te kunnen houden met verschillen tussen scholen. Dit omdat niet iedere basisschool dezelfde soort leerlingen heeft. Een ander verschil kan zijn dat er scholen zijn die alle leerlingen een Cito-toets laten maken en er zijn scholen die zwakke leerlingen niet mee laten doen. Echter in 2015 gaat dit veranderen, dan is de Cito-toets verplicht voor alle leerlingen, behalve op het Speciaal Onderwijs.

Wanneer u een slechte score voor een basisschool te zien krijg wilt dit niet zeggen dat het onderwijs op die school slecht is. Wel staat het u vrij om aan de school te vragen waarom de score zo laag is. Niet alle scholen zijn meegenomen in de zoekfunctie. Dit omdat er scholen zijn die andere toetsen afnemen dan de Cito. Ook zijn er scholen waarbij minder dan 5 kinderen meededen aan de toets, die houden de resultaten geheim.

Bekijk de Cito-scores van basisscholen in Nederland: RTL Nieuws Cito-toets scores

Link “RTL Nieuws Cito-toets scores”:
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/bekijk-de-cito-score-van-jouw-school

Hits: 2763